Truchlení dětí: význam rané ztráty blízkého člověka

17. 10. 2017

Kdy: pátek, 3.11. 2017, 10:00 -16:00 hod.

Kde: Katedra psychologie, Vodární 6, Olomouc

Cena: 550 kč člen ŠPAS, 600 nečlen nečlen

Počet účastníku: maximálně 12 osob

Lektor: Mgr. Martin Kupka Ph.D.

Cílem semináře je seznámení s problematikou smrti, umírání a významu smrti v životě člověka. To vše bude zasazeno do kontextu fenoménu rané ztráty - dítě je konfrontováno s úmrtím sourozence, rodiče či prarodiče.

Na tomto semináři budete sebezkušenostní formou uvedeni do problematiky smrti, umírání a truchlení. Předány Vám budou podstatné informace o vývoji postojů ke smrti v průběhu života. Pozornost bude věnována možnostem tzv "první pomoci", kterou jakožto pedagogové nebo školní psychologové svým žáků (klientům), kteří byli vztahovou ztrátou zasaženi. Díky získaným kompetencím budete moci rozlišit truchlení přirozené od komplikovaného. Prezentován bude kazuistický materiál z praxe lektora.

Informace o lektorovi:

Profesní zájem aktuálně soustředí na oblast paliativní péče. Věnuje se humanistické psychologii, konkrétně Existenciální analýze a Logoterapii. Prakticky se soustředí na výcvik v technikách, které rozvíjejí všímavost. Pracuje s problematickými třídami, realizuje poradenství učitelům při práci s třídními kolektivy a věnuje se vlastní poradenské a terapeutické praxi s klienty. Výzkumně se nyní zabývá o techniku omezené zevní stimulace.

Přihlašovat se můžete ZDE

Prosím věnujte pozornost storno podmínkám k nahlédnutí ZDE